AINUTLAATUINEN MAHDOLLISUUS PÄÄSTÄ KURKKIMAAN KAMERAN TAAKSE! LUE JA KOMMENTOI!

DOKUMENTTIELOKUVA PUNKISTA, ENSI-ILTA SYKSYLLÄ 2011

Päähenkilöt:
Patu (Abnormi)
Masa (Ydinperhe)
Teemu ( The Heartburns)

Käsikirjoitus ja ohjaus: Mari Nummela
Kuva: Mari Nummela, Samuel Valkola
Äänisuunnittelu: Tuomas Alatalo
Äänitys: Tuomas Alatalo, Mikko Roisko, Jani Hietanen
Tiedotus: Johanna Arffman
Tuottaja: Johanna Arffman

9.6.2010

Otteita tuottajan sähköpostista työryhmälleen.

Pieni alustus lienee tarpeen. Minä en ole tuottaja. En ole saanut siihen koulutusta ja inhoan papereita, byrokratiaa, rahan käsittelyä, hakemuksia, budjettiarvioita, aikatauluja, sopimuksia, sääntöjä, järjestelmällisyyttä.

Vallitsevien olosuhteiden vuoksi päädyin kuitenkin itse tuottamaan tätä elokuvaa kuin vahingossa – yhtäkkiä huomasin ryömiväni pitkin järjestyksen ja suunnitelmallisuuden viheliäistä viidakkoa. Ja machete sun muut apinantappovehkeet olivat jääneet himaan.

Kaikesta huolimatta ja pitkälti oppilaitoksemme vastaavan tuottajan Arto Tuohimaan kärsivällisyyden ansiosta olen selvinnyt. Tuottaminen ei ole minun teekuppini, olen epäjärjestyksen ihmisiä, en käy paskalla kalenteri kädessä ja puhelin toisessa. Rispektini tuottajia kohtaan on joka tapauksessa suuri ja on arvostettavaa että joku haluaa puuhata näiden asioiden kanssa ihan vapaaehtoisesti.

Ajattelin nyt paljastaa kirjesalaisuusrikkomuksen uhalla erään työryhmälleni lähettämäni sähköpostiviestin, joka ehkä ilmentää pientä allekirjoittaneen psyykkistä rakoilua esituotantovaiheessa.

31.5.2010

Moi arvon ihanuudet. Kevätaurinko lämmittää suloisia persposkiamme ja perhoset lentelevät. Joten mikä sen paremmin sopiikaan tähän mukaan kuin kasa paperihommia! Tässä on nyt sit kaikennäkösiä tuotanoinni tuotanoinni paprusia, olkaa hyvä ja tutustukaa ja ihmetelkää upeiden tuottajalahjojeni hedelmiä.

Pari kysymystä:

TUOMAS! Jos tarviit jeesiä sinne sunnuntaille äänihommelziin niin kysytkö itse jonkun avustamaan?

SAMUEL! Pääsetkö vielä kakkoskuvaajaksi? Siellä ei kahta kameraa tarvita kuin vähän aikaa, mutta kelasin että jos pystyisit ottamaan myös valokuvia tuolla if you can can can do you do you wanna?

Ei muuta! Nyt meen kakalle!

-Supertuottaja”

Palaillaan taas ja Lars von Trierin Antichrist-elokuvassa seikkailevaa kettua lainatakseni, CHAOS REIGNS!

-Mari

1 kommentti:

  1. Mari - olet tuottajalegenda jo tässä vaiheessa!

    VastaaPoista