AINUTLAATUINEN MAHDOLLISUUS PÄÄSTÄ KURKKIMAAN KAMERAN TAAKSE! LUE JA KOMMENTOI!

DOKUMENTTIELOKUVA PUNKISTA, ENSI-ILTA SYKSYLLÄ 2011

Päähenkilöt:
Patu (Abnormi)
Masa (Ydinperhe)
Teemu ( The Heartburns)

Käsikirjoitus ja ohjaus: Mari Nummela
Kuva: Mari Nummela, Samuel Valkola
Äänisuunnittelu: Tuomas Alatalo
Äänitys: Tuomas Alatalo, Mikko Roisko, Jani Hietanen
Tiedotus: Johanna Arffman
Tuottaja: Johanna Arffman

9.6.2010

Alussa kiitos seisoo.

Kiitos Johanna sangen vaatimattomasta aloituksesta.


Tervetuloa omasta puolestanikin. Tässä blogissa siis seurataan punkkareista kertovan dokumenttielokuvan tuotantoprosessia aivan alusta loppuun asti - esituotannon paperipyörittelystä ensi-illan kuohuviiniövereihin. Olen elokuvailmaisun opiskelija Helsingistä ja tämän elokuvan ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja, sekä päävastuullinen kuvaaja. Apunani on sangen sekalainen joukko lahjakkaita, mainioita ihmisiä, joita ilman tästä projektista ei tulisi yhtikäs mitään ja lisää jengiä varmasti matkan varrella hyppää kyytiin. Kiitos teille kaikille jo tässä vaiheessa. Erityissuperkiitos Matille, Teemulle ja Patulle, jotka lähtivät rohkeasti messiin tähän projektiin. Meillä tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen ja hauska vuosi.

Äänensä tässä blogissa saa halutessaan kuuluviin niin koko työryhmä kuin itse dokumentin päähenkilötkin. Lisäksi matkan varrella mukaan saadaan valokuvia ja videoita ja mitä ikinä keksitäänkään (eli ilmapalloja, ruosteisia nauloja ja oma nimikkoponi).

Dokkarin tuotantoprosessi on siinä mielessä perinteistä elokuvatuotantoprosessia rikkova, että teemme leffaa itseään punkin lähtökohdista. Budjetti on pieni, työryhmä on pieni ja kaikki mitä vaan voidaan tehdään itse. Liiallista järjestystä, sääntöjä ja normistoa vältetään, muttei elokuvan kustannuksella. Työtä tehdään jokatapauksessa tosissaan, mutta pingottamatta ja kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa mm. käsikirjoitukseen ja antaa ideoita ja ehdotuksia. Pääasia, että tehdään yhdessä elokuva josta voidaan olla ylpeitä.

Kuvaukset kestävät vajaan vuoden, jonka jälkeen starttaa massiivinen leikkausjakso ja äänen jälkityöt. Ja joskus olisi tarkotus saada koko paketti valmiiksikin. Tästä lisää sittempänä.

Kuten Johanna tuossa aiemmin sanoi, spesiaalia settiä tosiaan, tai sitten lainatakseni erästä seiskatuumaista, "We're not special just retarded."

Tästä se lähtee ja hieno kesä edessä!

-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti