AINUTLAATUINEN MAHDOLLISUUS PÄÄSTÄ KURKKIMAAN KAMERAN TAAKSE! LUE JA KOMMENTOI!

DOKUMENTTIELOKUVA PUNKISTA, ENSI-ILTA SYKSYLLÄ 2011

Päähenkilöt:
Patu (Abnormi)
Masa (Ydinperhe)
Teemu ( The Heartburns)

Käsikirjoitus ja ohjaus: Mari Nummela
Kuva: Mari Nummela, Samuel Valkola
Äänisuunnittelu: Tuomas Alatalo
Äänitys: Tuomas Alatalo, Mikko Roisko, Jani Hietanen
Tiedotus: Johanna Arffman
Tuottaja: Johanna Arffman

1.11.2010

Ensimmäinen kikkeli.


Sunnuntaiaamu. Allekirjoittanut heräilee edellisen yön kuvausten jäljiltä. Käteeni on kirjoitettu punaisella tussilla "HOMO". Noniin, todella vitsikästä. Tsekkailen vähän kamojani, onko kaikki tallella. Jokaikinen omistamani asia on märkä ja haisee homeiselle kaljalle. Kaikki on tallessa.


Palatkaamme ajassa hieman taaksepäin. Lauantai-ilta. Olemme lähdössä Suvelaan Ämön järkkäämiin Suburban Home-hippoihin joissa soittavat Abnormi, Fun, Hero Dishonest, Subvulture ja Random Sickos. Pois alta pubiruusut ja lätkäjätkät, tänään ravintola Suvizzassa ei kuunnella Tomppaa.



Jani, jonka oli tarkoitus olla toisessa kamerassa, joutui peruuttamaan keikan sairastumisen vuoksi. Siihen hätään en ketään tuuraajaa saanut, joten yhdellä kameralla mentiin. Tuomas ilmoitti puhelimessa "paha olo, oksettaa". Kyllä se siitä!


Kyytiä ei ollut joten kärräsimme itsemme aina niin luotettavalla Espoon bussilla Suvelaan. Kaupan kautta Patun ja Ämön lukaaliin. "Täällähän on siivottu!", oli oma ensimmäinen kommentti heti kun pääsimme ovesta sisään. Joo, kämppä näytti epäilyttävän siistiltä, sillä poikia odottaa muutto ja vuokranantaja oli käynyt kylässä. Jopa Trainspottingin Rentonin suulla komeillut kikkeli oli siivottu näkyvistä. Kikkeleistä puheenollen, olemme nyt virallisesti taltioineet kuvauksiemme ensimmäisen kikkelin, kiitos tästä, Jape. Japella olisi kuulemma ollut treffit kuudelta, mutta mies palloili vielä kahdeksaltakin Patun ja Ämön nurkissa. "LÄHE NY JO MENEE!"


Suvizzaan siirtyessä jotkut tulivat kadulla kyselemään kesken kuvauksen mihin kuvaamme. En muista mitä vastasin, mutta välillä harmittaa että kuvasta menee ääni käytännössä "pilalle" näiden tilanteiden aikana. No, on luonnollista että ihmiset ovat kiinnostuneita eikä siinä passaa tylyilläkään.


Abnormi oli soittovuorossa ensimmäisenä. Tupa ei ollut vielä ihan täynnä, mutta aika kivasti jengiä oli jo suht aikaisin paikalla. Sinällään harmi ettei kameroita ollut kahta tai useampaa, koska tuolla mestassa puitteet olisi mahdollistaneet hyvin eri suunnista kuvaamisen ja mielenkiintoiset kuvat. No mutta niillä mennään mitä on ja ihan hyvät setit näinkin sai.



Illan mittaan tupa alkoi olemaan jo aika täynnä, valtaosa jengistä oli todennäköisesti tullut nimenomaan tsiigaamaan keikkoja, mutta oli joukossa myös niitä jotka varmaan luulivat tulevansa viettämään tavallista Suvizza-iltaa ja saivatkin nauttia tälläkertaa kotimaisesta HC-punkista. Näistä sympaattisimpia oli eräät lätkäpaitaiset ystävykset, jotka nimesimme Tuomaksen kanssa tuttavallisesti "Ratiopharm-jäbiksi".




Hero Dishonestin keikan alkaessa eturiviin änkesi parit tukevassa kuosissa olleet bailujuntit joista toiselta sain kunnon kaljasateen päälleni. Kamerakin sai osansa, mutta sitkeästi sitä pystyi jonkin aikaa lavan edustalla kuvaamaan. Jossain vaiheessa kaljasadetus rupesi olemaan sen verran uhkaksi kameralle että siirryin kauemmaksi.


Illan mittaan siinä sitten tuli nautittua musiikista ja hyvästä tunnelmasta. Muutamia känniääliöitä taidettiin taluttaa ulos, mutta yleisesti meno oli mukavaa, ihmiset ystävällisiä ja olut maistui vähän liiankin hyvälle. Toiseksi viimeisen bändin jälkeen oli aika lähteä. Partiopoikamme Jussi oli tulossa pelastamaan meitä valkealla ratsullaan Suvelan kosteasta viidakosta. Olimme selvinneet. Kalusto oli ehjää, materiaali tallessa ja kuvausryhmä mairean onnellisesti hymyilevää. Autolle päästyämme ilmoitimme iloisesti Jussille: "Määää oon ihan kännissä."



Kiitos Ämö, Patu ja muu konkkaronkka sekä ystävällinen Suvizzan henkilökunta! Tapaamisiin taas.


P.s. Tuoreimmat uutiset: Tiedottajamme Johanna on laajentanut työnkuvaansa ja on nyt myös levitys/markkinointi-tuottajamme! Jipijipi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti